Loading
Δικαίωμα ενοικίασης έχουν άτομα ανεξαρτήτου εθνικότητας, κάτοχοι άδειας οδήγησης για τουλάχιστον 12 μήνες τη στιγμή της ενοικίασης και ηλικίας από 23 έως 70 ετών.
Κατά την παραλαβή του οχήματος ο οδηγός θα πρέπει να προσκομίσει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, Ευρωπαϊκή ή Διεθνή Άδεια Οδήγησης σε ισχύ για τουλάχιστον 12 μήνες και μια Πιστωτική Κάρτα VISA, Master Card ή American Express για λόγους εγγύησης.
Όλες οι ενοικιάσεις περιλαμβάνουν βασική ασφάλιση οχήματος (CDW), ασφάλεια προς τρίτους, απεριόριστα χιλιόμετρα* και 24ωρη οδική βοήθεια.

*Ενοικιάσεις 1 ημέρας και αυτοκίνητα των ειδικών κατηγοριών F1, F, R1, R, K έχουν περιορισμό χιλιομέτρων.
Η ελάχιστη χρέωση ενοικίασης είναι η τιμή της 1 ημέρας (24 ώρες). Συνεπώς μπορεί κανείς να ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο ακόμη και για 1 ώρα αλλά στην ημερήσια τιμή.
Η μέγιστη διάρκεια μικροενοικίασης είναι 60 ημέρες. Μετά την περίοδο αυτή το όχημα θα πρέπει για επιστραφεί στη Drive. Εναλλακτικά η εταιρία μας παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης για μεγαλύτερη διάρκεια με τιμή ανά μήνα. Για να λάβετε προσφορά μηνιαίας ενοικίασης επικοινωνήστε μαζί μας.
Η Drive σας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα σύγχρονων αυτοκινήτων κάθε κατηγορίας. Διαθέσιμα είναι οχήματα με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα ή υβριδικά και πολυθέσια με έως 9 θέσεις. Δείτε μερικά από τα αυτοκίνητα μας στη λίστα του στόλου μας.
Η υπηρεσία One Way είναι διαθέσιμη μόνο μεταξύ κάποιων γραφείων της Drive και παρέχεται με επιπρόσθετο κόστος ανά ενοικίαση.
Η Drive διαθέτει την υπηρεσία Delivery/Collection και σας παρέχει τη δυνατότητα να παραλάβετε ή να επιστρέψετε το ενοικιαζόμενο όχημα σε επιλεγμένες τοποθεσίες εκτός των γραφείων μας ή των αεροδρομίων (π.χ. ξενοδοχείο, λιμάνι, σιδηροδρομικό σταθμό, σταθμό ΚΤΕΛ). Προς το παρόν η υπηρεσία δε διατίθεται για παραδόσεις/παραλαβές κατ’ οικον.
Όχι. Τα οχήματα της Drive δεν επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα της χώρας.
Ναι, ωστόσο υπάρχει ειδική ασφαλιστική κάλυψη για τη φόρτωση του οχήματος σε πλοίο. Η υπηρεσία Ferry Transfer παρέχεται με πρόσθετο κόστος ανά δρομολόγιο.
Όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα επιτρέπεται να οδηγούνται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ζημιές που τυχόν να προκληθούν από οδήγηση σε χωματόδρομους ή εκτός δρόμου γενικότερα (τροχοί, ελαστικά, κάτω μέρος) δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.
Το αυτοκίνητο της Drive μπορούν να οδηγήσουν έως 2 εξουσιοδοτημένοι οδηγοί. Ο δεύτερος οδηγός μπορεί να δηλωθεί κατά την κράτηση είτε και κατά την παραλαβή του οχήματος. Η υπηρεσία δεύτερου οδηγού παρέχεται με πρόσθετο κόστος ανά ημέρα και περιλαμβάνει τις ίδιες ασφαλιστικές καλύψεις με τον κυρίως οδηγό του οχήματος. Οδηγοί που δεν έχουν δηλωθεί στη Drive δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.
Μέσα από το online σύστημα κρατήσεων μπορείτε να κλείσετε ένα αυτοκίνητο για τουλάχιστον 48 ώρες μετά. Για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά και να παραλάβετε το όχημα σας ακόμη και εντός 10 λεπτών (βάση διαθεσιμότητας).
Στις περισσότερες περιπτώσεις όχι. Περιορισμός ημερήσιων χιλιομέτρων υπάρχει μόνο για:
- ενοικιάσεις 1 ημέρας
- ενοικιάσεις οχημάτων κατηγορίας F1, F, R1, R, K

Ο περιορισμός ορίζεται στα 250km/ημέρα.
Ναι, μπορείτε να επιλέξετε παιδικό κάθισμα κατά τη διαδικασία κράτησης. Διαθέσιμοι είναι δύο τύποι καθισμάτων ανάλογα με το βάρος του παιδιού: από 0-18kg (περίπου έως 4 ετών) ή 18-36kg (άνω των 4 ετών). Τα παιδικά καθίσματα διατίθενται με επιπρόσθετο κόστος και μέγιστη χρέωση 10 ημερών. Η τοποθέτηση στο όχημα γίνεται από τον ενοικιαστή.
Όλα τα αυτοκίνητα της Drive έχουν βασική κάλυψη ζημιών (CDW) που περιορίζει τη συμμετοχή του οδηγού σε περίπτωση ζημίας και ασφάλεια προς τρίτους καλύπτοντας: α) θάνατο ή σωματικές βλάβες τρίτων έως 1.000.000€, β) υλικές ζημιές τρίτων έως 1.000.000€ (το όχημα της Drive εξαιρείται).
Ο ενοικιαστής θα πρέπει να προσκομίσει μια πιστωτική κάρτα (credit card) VISA, Master Card ή American Express για λόγους εγγύησης, ανεξαρτήτως του τρόπο καταβολής του μισθώματος. Με την υπογραφή του μισθωτήριού συμβολαίου δεσμεύεται το ποσό ευθύνης ανά κατηγορία, στην πιστωτική κάρτα. Εφόσον το όχημα επιστραφεί χωρίς ζημίες, το ποσό αυτό αποδεσμεύεται στο ακέραιο. Σε διαφορετική περίπτωση χρεώνεται το ύψος της ζημίας έως και το σύνολο του ποσού ευθύνης.
Τα ποσά συμμετοχής του οδηγού σε ζημίες ενός ενοικιαζόμενου μεταβάλλονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, ξεκινώντας από τα 750€+ΦΠΑ. Η συμμετοχή του οδηγού περιλαμβάνει επίσης ζημιές στους τροχούς, στα ελαστικά, στα κρύσταλλα, στους εξωτερικούς καθρέπτες, στο κάτω μέρος και στο εσωτερικό του οχήματος αλλά και στην απώλεια κλειδιού, ρεζέρβας και εργαλείων του οχήματος.
Εφόσον το όχημα επιστραφεί κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της ενοικίασης με ζημία, υπολογίζεται το σχετικό κόστος μέσα από τον επίσημο τιμοκατάλογο ζημιών της Drive. Η ελάχιστη χρέωση ζημίας είναι 150€+ΦΠΑ και αυξάνεται έως το ποσό ευθύνης που ορίζεται ανά κατηγορία. Ζημιές στους τροχούς, στα ελαστικά, στα κρύσταλλα, στους εξωτερικούς καθρέπτες, στο κάτω μέρος και στο εσωτερικό του οχήματος υπολογίζονται και χρεώνονται ξεχωριστά του μέγιστου ποσού ευθύνης ανά κατηγορία.
Ναι. Η Drive παρέχει την υπηρεσία πλήρους κάλυψης ζημιών (FDW) με καθόλου ή ελάχιστη συμμετοχή του οδηγού σε τυχόν ζημίες. Επιλέγοντας αυτή την κάλυψη κατά την κράτηση σας ή κατά την παραλαβή του οχήματος από τα γραφεία μας, δεν πραγματοποιείται η δέσμευση του ποσού ευθύνης στην πιστωτική σας κάρτα. Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη (FDW) προσφέρεται με πρόσθετο κόστος ανά ημέρα.
Η βασική ασφαλιστική κάλυψη καθώς και η πλήρης κάλυψη (FDW) δεν περιλαμβάνουν: 

- Ζημιές σε τροχούς και ελαστικά του οχήματος
- Σπασμένα κρύσταλλα (παρμπρίζ και πλαϊνά παράθυρα)
- Ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος
- Ζημιές ή βλάβες στα μηχανικά μέρη που υποδηλώνουν κακή χρήση
- Δαπάνες που θα προκύψουν από ανεφοδιασμό με λάθος καύσιμο
- Κόστος καταστροφής ή απώλειας κλειδιού του οχήματος
- Απώλεια ρεζέρβας και σχετικών εργαλείων του οχήματος
- Απώλεια τριγώνου ασφαλείας και πυροσβεστήρα
- Καταστροφή ή απώλεια καλύμματος χώρου αποσκευών
- Ζημιές στο εσωτερικό
- Υπηρεσία βιολογικού καθαρισμού σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό
- Διαχειριστικά έξοδα ατυχήματος σε περίπτωση υπαιτιότητας του ενοικιαστή
- Διαχειριστικά έξοδα για πρόστιμα που θα προκύψουν κατά την περίοδο ενοικίασης

Καμία ασφάλεια δεν ισχύει σε περίπτωση που ο ενοικιαστής οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
Μπορείτε να επιλέξετε κατά την κράτησή σας ή κατά την παραλαβή του οχήματος τις ακόλουθες ασφαλιστικές καλύψεις:

- Ασφάλεια κλοπής οχήματος (TW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης σε περίπτωση μερικής ή ολικής απώλειας του οχήματος. Τα ποσά ευθύνης ορίζονται ανά κατηγορία ξεκινώντας από τα 750€+ΦΠΑ.
- Πλήρης ασφάλεια κλοπής οχήματος (FTW): Μηδενίζει το ποσό ευθύνης σε περίπτωση μερικής ή ολικής απώλειας του οχήματος. Διατίθεται αποκλειστικά στις κατηγορίες οχημάτων A1, A, AA, B1, B, BA, C, CD.
- Προσωπική ασφάλεια (PAI): Καλύπτει τον οδηγό μέχρι το ποσό των 15.000€ για θάνατο, ολική ή μερική ανικανότητα και 1.000€ για νοσηλεία.
- Ασφάλεια κρυστάλλων και καθρεπτών (GP): Μηδενίζει το ποσό ευθύνης για ζημιές στα κρύσταλλα του οχήματος (παρμπρίζ και παράθυρα) και στους εξωτερικούς καθρέπτες.
Μπορείτε να επιλέξετε κατά την κράτηση σας τις εξής πρόσθετες παροχές:
- Σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS): Βρείτε τον προορισμό σας εύκολα με ένα φορητό σύστημα GPS. Διατίθεται κατόπιν ζήτησης, με ημερήσιο κόστος και μέγιστη χρέωση έως 10 ημέρες. 
- Αλυσίδες χιονιού: Ταξιδέψτε χωρίς ρίσκα το χειμώνα και οδηγείστε με τη μέγιστη ασφάλεια ανεξαρτήτου διαδρομής. Διατίθενται κατόπιν ζήτησης, με ημερήσιο κόστος και μέγιστη χρέωση έως 10 ημέρες. 
- Δεύτερος οδηγός (AD): Εξουσιοδοτήστε έναν ακόμη οδηγό στο ενοικιαζόμενο όχημα σας. Παρέχεται η ίδια ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους δηλωμένους οδηγούς. Διατίθεται με ημερήσιο κόστος. 
- Παιδικά καθίσματα: Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα παιδιά πρέπει να κάθονται στα ειδικά καθίσματα, ανάλογα με το βάρος τους. Στη Drive σας παρέχουμε δύο τύπους παιδικών καθισμάτων για να ταξιδέψετε με τη μέγιστη ασφάλεια. Διατίθενται κατόπιν ζήτησης, με ημερήσιο κόστος και μέγιστη χρέωση έως 10 ημέρες.
Στην περίπτωση που έχετε επιπρόσθετη κάλυψη από την πιστωτική σας κάρτα, κάποιο πρακτορείο κρατήσεων ή συμβόλαιο με κάποια ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η Drive δεν αναλαμβάνει σε καμία περίπτωση την αποζημίωσή σας. Σε περίπτωση ζημίας θα πρέπει να πληρώσετε το ύψος συμμετοχής (σύμφωνα με τα ποσά ευθύνης ανά κατηγορία) και στη συνέχεια να διεκδικήσετε την αποζημίωση σας από την ασφαλιστική εταιρία, την πιστωτική κάρτα ή το πρακτορείο.
Αν επιθυμείτε να μην καταβάλλεται το ποσό της ζημίας, θα πρέπει να αγοράσετε την πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη της Drive.
Τα ωράρια λειτουργίας όλων των γραφείων της Drive είναι από τις 8:00 έως τις 21:00. Μπορείτε ωστόσο να παραλάβετε ή να παραδώσετε ένα όχημα και εκτός των παραπάνω ωραρίων με πρόσθετη χρέωση 24€.
Για να ολοκληρωθεί η κράτηση σας θα πρέπει να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα ή PayPal το ποσό της προκαταβολής. Κατά την παραλαβή του οχήματος προπληρώνετε και το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί με πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα ή μετρητά.
Αν επιθυμείτε μπορείτε να προπληρώσετε όλο το ποσό της κράτησής σας πριν την ημερομηνία αναχώρησης, κερδίζοντας χρόνο κατά την παραλαβή του οχήματος στα γραφεία μας. Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για τον τρόπο.
Αν έχετε πραγματοποιήσει μια κράτηση απευθείας μέσω του www.drive-hellas.com και επιθυμείτε να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 472600 ή στο rentacar@drive-hellas.gr και να μας αναφέρετε ονοματεπώνυμο και αριθμό κράτησης. Λάβετε υπόψη σας ότι ισχύει πολιτική ακύρωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χάσετε την προκαταβολή σας.
Αν έχετε πραγματοποιήσει την κράτηση σας μέσω κάποιας άλλης ιστοσελίδας ή ταξιδιωτικού πράκτορα, θα πρέπει αντίστοιχα να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο πρακτορείο.
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 15 μέρες πριν την ημερομηνία παράδοσης του οχήματος, τότε επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής. Για ακυρώσεις σε χρονικό διάστημα μικρότερου των 15 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης, δεν επιστρέφεται το σύνολο της προκαταβολής.

Στείλτε μας ένα χαιρετισμό! Επικοινωνήστε μαζί μας

 
   
 
 

Στείλτε το μήνυμα σας χρησιμοποιώντας τη διπλανή φόρμα και σύντομα ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Για αίτηση προσφοράς leasing πατήστε εδώ.

  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ: 7,5 χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών
  • Τ.Κ. 570 01 Θεσσαλονίκη
  • 2310 472600
  • rentacar@drive-hellas.gr
  • Δευτέρα-Σάββατο 08:00-20:00, Κυριακή 08:00-14:00 & 17:00-20:00